Јединствена комбинација МАКА И ЛИМУНА у сочним и меканим МАФИНИМА - Прави РАЈ за непца, а припрема никад ЛАКША уз само ПАР састојака
Са овим рецептом сигурно нећете погрешити
Мафини су омиљена посластица за све љубитеље слаткиша, а када им додате сочан лимун и ароматични мак, добијате савршени спој укуса који ће вас одушевити. Ова комбинација не само да је укусна, већ је и једноставна за припрему, па су идеални за све прилике – од породичних окупљања до уживања уз омиљени чај или кафу.
Зашто лимун и мак?
Лимун доноси освежавајућу ноту и природну слаткоћу, док мак додаје занимљиву текстуру и богатство окуса. Заједно, они стварају равнотежу између сочне свежине и благе орашасте ароме, што чини мафине савршеним залогајем. Осим тога, лимун је познат по својим здравственим бенефитима, као што су јачање имунитета и побољшање пробаве, док мак садржи хранљиве материје попут калцијума и омега-3 масних киселина.
Састојци:
250 г брашна
150 г шећера
2 кашичице прашка за пециво
1/2 кашичице соли
2 јаја
200 мл млека
100 мл биљног уља
Сок и нарибана кора једног лимуна
50 г мака
Припрема:
Загрејте рерну: Пре него што кренете са припремом, загријте рерну на 180°Ц и припремите калупе за мафине тако што ћете их обложити папиром за печење или намазати уљем.
Помешајте суве састојке: У великој посуди, помешајте брашно, шећер, прашак за пециво и со. Добро промешајте како би се сви састојци сјединити.
Припремите мокре састојке: У другој посуди, умутите јаја, а затим додајте млеко, биљно уље, сок и кору лимуна. Добро измешајте док не добијете глатку смесу.
Спојите смесе: Постепено додајте мокре састојке у суве, мешајући лагано док се све не сједини. На крају, додајте мак и благо промешајте како бисте га равномерно распоредили.
Печење: Распоредите смесу у припремљене калупе, пуните их до 2/3 висине. Ставите у загрејану рерну и пеците око 20-25 минута, или док не постану златно смеђи и чврсти на додир. Проверите чачкалицом – ако изађе сува, мафини су готови.
Хлађење и сервирање: Када су мафини печени, извадите их из рерне и оставите да се хладе у калупима 5 минута, а затим их пребаците на решетку да се потпуно охладе.
Уживање у мафинима
Мафини са лимуном и маком савршени су за доручак, ужину или као слатки завршетак оброка. Можете их послужити са мало прах шећера или прелити глазуру од лимуна за додатну слаткоћу. Ова посластица ће вас одушевити својим изгледом и укусом, а мирис печеног лимуна ће се ширити вашим домом, стварајући топли и пријатан амбијент.
Испробајте овај једноставан рецепт и уживајте у чаролији укуса! Мафини са лимуном и маком су савршени за све који траже нешто ново и освежавајуће, а сигурни смо да ће постати ваш нови омиљени десерт.