АФРОДИЗИЈАК ЗА МУШКАРЦЕ, ПОДСТИЧЕ ЖЕНСКУ ПЛОДНОСТ! Ова НАМИРНИЦА је права ризница витамина, подмлађује!
Богатија је калцијумом од млека!
Сигурно сте чули за маца прах, коренасту биљку која припада породици ротквица, најчешће доступну у облику праха. Узгаја се у планинама Перуа, те носи назив "Перуански гинсенг". Предности и користи маца праха су цењене од давнина, а недавно је популаризована као додатак прехрани, те спада у категорију "суперхране" односно породици намирница богатих високом количином фитонутријената који придоносе људском здрављу.
Иако је најпознатија као афродизијак за мушкарце, маца је због свог састава као створена за жене. Садржи идеалну комбинацију витамина, минерала и елемената у траговима, ензиме, те есенцијалне масне киселине.
Ућебани ЏЕМПЕР, огромне ПАПУЧЕ И беле ЧАРАПЕ! Славна ГЛУМИЦА прошетела са ћерком, сви се чуде ШТА је ОБУКЛА!
Бубуљице и ДЛАКЕ на ГРУДИМА су неки од симптома поремећаја ХОРМОНА, уколико ово ПРИМЕТИШ обрати се ЛЕКАРУ!
Маца прах позитивно утиче на женску плодност, менструални циклус и либидо те помаже у случају тегоба повезаних са ПМС-ом и климаксом. Има доказан анти-агинг утицај те не подмлађује само кожу, косу и нокте, већ и цео организам.
Организму даје енергију, штити од свакодневног стреса, а учинковита је и у случају хроничног умора, депресије и анксиозности. Иначе маца (лепидиум meyenii walp), знана и као кромпир Анда, одавно се користи у народној и традиционалној кинеској медицини у случају артритиса, реуме, болести дисајних путева те на пример за потицање пробаве и снижавање холестерола.
Занимљива чињеница је да је маца богатија калцијумом од млека, те је управо због тога снажна потпора у борби против остеопорозе. Као адаптоген, маца придоноси свеукупној користи организма. Калцијум, фосфор, витамини Б1 и Б12 те масне киселине благотворно дјелују на нервни систем, потичу апетит и позитивно утичу на пробаву. Калцијум и витамин Ц из маце помажу у изградњи мишићне масе и повећавању физичке издржљивости.
Њен прах који укусом подсећа на укус кафе, какаа и цикорије, врло је једноставан за конзумирање.
Осим са топлом водом, можете га мешати и са воћним напицима или стављати у муслије, каше, пудинге, супе, сосове, преливе и слично. Прах се одлично слаже и са згњеченим воћем, посебно бананама, медом, растопљеном чоколадом, какаом, маслацем од кокоса и кикирикија те зачинима попут цимета, ваниле, сусама и кардамома.