Много ПИКАНТНИЈИ од АЈВАРА - Ево како да направите ПИНЂУР, добићете савршену зимницу која се слаже са сваким јелом
Многи су га већ и заобравили, предност дају ајвару, али уколико сте спремни да направите нешто ново за зиму, ево предлога.
Представљамо вам рецепт за пикантни пинђур, који је сличан ајвару, али је због додатка парадајза и љутих папричица укус доста пикантнији, слатко, кисело, љут.
Брзо се припрема, а ево шта вам је потребно и како се прави.
Састојци
- 4 кг паприке очишћене за ајвар (црвена)
- 2 кг огуљеног парадајиза
- 1/2 главице белог лука
- 1 већа везица першуновог листа
- 2 равне кашичице соли
- 4 кашичице шећера
- 2.5 дл уља
- 1/ 2дл сирћета
2 фефероне
Паприку испећи на роштиљу, плотни, огулити и исецкати на ситне комадиће (не млети). Огуљени парадајиз исецкати и ставити на лагано угрејано уље и додати му ситно сецкани бели лук и кувати док се парадајиз не скаши, додати сецкану паприку, сецкани першунов лист, сирће, со, шећер, сецкане фефероне и кухати око 1х да добије фину густоћу. Пунити теглице, које добро херметички треба затворити. Ово је мера за једну туру нама обично буде довољно, добије се око 11 комада малих бочица од 3 дл, наравно, по жељи удвостручите количину састојака ради веће количине.