Најједноставнији ЧИЗ КЕЈК без печења, готов за ПОЛА сата - Не постоји посластица која ће се брже појести
У питању је домаћи рецепт за савршену посластицу, која се брзо и лако спрема, а у исто време слади и освежава.
Ако тражите савршен слаткиш који је укусан, брз и који се брзо поједе, чиз кејк без печења је управо оно што вам треба! Ова посластица је права магија у облику торте – кремаста, освежавајућа и потпуно без напора.
Са свега неколико састојака и минималним временом припреме, готов је за само пол сата. Идеално за све који немају пуно времена, али желе да уживају у савршеном десерту. Било да га припремате за рођендан, породични ручак или само као брзи ужитак, овај чиз кејк ће нестати са стола брже него што сте га припремили!
Састојци за кору:
- 300 г млевеног кекса,
- пола маргарина,
- 100 мл млека.
Састојци за фил:
- 500 мл слатке павлаке,
- 400 г несланог сира,
- 200 г шећера у праху.
Састојци за воћни прелив:
- 500 г воћа по избору (малине, купине, јагоде, било које бобичасто воће),
- 5 кашика шећера,
- кесица желатина,
- 100 мл воде.
Припрема:
Почните од прелива - ставите воће да се кува са шећером, а за то време направите кору. Руком умесите кекс, маргарин и млеко, па направите округлу кору. Затим направите фил - умутите хладну слатку павлаку, додајте сир и шећер у праху, све сједините миксером и нанесите преко коре.
Док направите кору и фил, воће ће вероватно бити већ кувано. Не очекујте да вам се све воће савршено скува и да добијете једноличну смесу - прохладите га, па измутите миксером, најбоље штапним. Додајте желатин прокуван по упутству, сједините са воћем и прелијте преко фила.
Савет: Да бисте добили чизкејк савршеног изгледа, не можете да га правите на послужавнику. Ако немате калуп којем се страница скида, направите га у шерпи коју сте претходно обложили пријањајућом фолијом и по дну, и по зидовима. Сложите чизкејк у шерпи, оставите да се охлади неколико сати, а ујутро извуците из шерпе заједно са фолијом.
Пошто је торта веома чврста, фолију ћете лако скинути, без оштећења или расипања посластице.