Храна која се најчешће конзумира са хладнијим данима, од јесени од пролећа, значајно је тежа и нездравија него у топлијим деловима године, првенствено из разлога што не пазимо на разноликост намирница.
И након обиља витамина и свежих намирница током летњих дана, посебну пажњу морамо обратити да и у остатку године наставимо са уношењем витамина и минерала кроз свеже намирнице.
Доносимо вам списак намирница, које обилују витаминима.
ВЕЛИКА ТУГА И БОЛ Позната манекенка и жена славног певача ИЗГУБИЛА БЕБУ: Обратила се потресним речима
Цитруси
Поморанџе, грејп и лимун богати су витамином Ц, корисни за кожу и метаболизам, а одлично помажу у борби против вируса. Влакна која садрже помажу у контроли холестерола.
Мед
Мед је одлична алтернатива шећеру и користи се као заслађивач. Зими се може користити у већим количинама јер одржава топлоту тела и помаже у борби против инфекција и вируса који узрокују прехладу и грипу.
Бели лук
Осим што побољшава укус хране и одржава топлоту тела, бели лук пре свега делује антибактеријски и антивирусно, чиме помаже у борби против различитих зимских болести.
Коренасто поврће
Шаргарепа, репа и кромпир нису само хранљиви, већ их има у изобиљу и током зиме, а уз то је и свеже. Шаргарепа је богата витамином А, који је користан за кожу, а помаже и у борби против прехладе и инфекција.
Зелено поврће
Спанаћ и слично поврће важан дио исхране током зиме. Сам спанаћ је снажан антиоксиданс који садржи велике количине витамина А и Ц. Користан је за здравље косе и коже, а богат је и гвожђем, протеинима и минералима
Чувена РУСКА САЛАТА у ПОСНОЈ верзији све обара са ногу - Толико је укусна да ћете је правити и кад прођу посни дани, 1 од састојака јој даје ПОСЕБНУ чар