ПУНИ СУ БАКТЕРИЈА - Ове делове ПИЛЕТИНЕ ИЗБЕГАВАЈТЕ, не препоручују се ни након термичке обраде
Обилују паразитима!
Пилетину скоро да нема ко не воли, обавезно је на менију бар једном седмично. Хранљива је и није претерано ни скупа. Одлично се слаже уз нека друга јела.
Једна студија је показала да није сваки комад пилетине добар. Неки делови су штетни по здравље, искусни кухари су истакли.
НАШИ ЛЕКАРИ УПОЗОРАВАЈУ - Све више ГОЈАЗНИХ људи у СРБИЈИ, узрок свега лежи у овој свакодневној навици
ОКТОБАРСКИ ПУН МЕСЕЦ У ОВНУ доноси БЛАГОСТАЊЕ - Добре вести за све који су изгубили наду, повољан период пред нама
Шта не треба да једемо
Оно што је штетно, нажалост је баш укусно. Препоручује се тако да се не конзумира кожица пилетине, која је некима најукуснија, јер се она састоји у потпуности од масти и може да садржи велики број бактерија.
Саветује се и да се не једе глава јер се у том делу пилетине акумулирају све штетне материје које животиња поједе.
Препорука је и да се не једу плућа, што опет неки баш јако воле, јер њихова обрада чак и на високој температури, не гарантује елиминацију свих паразита из њих.