Пита САВИЈАЧА са кромпиром и празилуком апсолутни је ХИТ на славама - Хрскавих кора и сочног надева, а осваја мирисом и укусом
Сјајан предлог за доручак или вечеру, правићете стално.
Пита савијача са кромпиром и празилуком је савршен избор за сваку трпезу, а нарочито за славске оброке. Њена хрскава кора, богат и сочан надев, затим мирис који се шири док се пече, учиниће да ваши гости не могу да одоле.
Овај једноставан, а ипак изузетно укусан рецепт, савршен је за све прилике – од обичног породичног оброка до посебних тренутака као што су славе и прославе. Кромпир и празилук стварају фантастичну комбинацију која је истовремено нежна и укусна, док танке коре савијаче додају савршен контраст, чинећи сваки залогај незаборавним.
Свестран и лаган за припрему, овај рецепт постаје прави хит на свим трпезама и сигурно ће одушевити све љубитеље домаће кухиње.
Састојци:
8 листова танких кора
2 велика кромпира
со, бибер
уље
1 већа веза младог лука
Припрема:
Лук исецкати на ситније па пропржити. Кромпир очистити па изрендати. Додати со, бибер и пржен лук. Добро изједначити. Танке две коре раширити на сто па саставити и мало да једна кора прелази преко друге. Набацати рендани кромпир свуда по корама не пуно, савити ивице и увити у ролницу. Савијати ролницу у мале питице. Ређати у подмазан плех.
Премазати уљем и пећи на 210 степени око 45 минута да лепо порумени у зависноти од рерне.