ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ - Направите ручак по бакином РЕЦЕПТУ, хранљиво, брзо и укусно (ВИДЕО)
19.08.2022.
09:00
Коментари (0)
Савршен ручак!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за пуњене паприке.
Потребно је:
- 1 главица црног лука
- 5 чена издробљеног белог лука
- 2 шаргарепе на коцкице
- може се усећи и једна црвена свежа паприка
- 50 гр пиринча (може мало обарен)
- 2 рендана кромпира
- 1 пуна кашика ајвара
- сувог зачина соли бибер мл. паприка
- 200 мл куваног парадајза
- 1 парадајз за затварање
- 1 кашика прашна
- 100 мл воде
- уље
ДУГА ВЕЗА ПРЕ ВОЈИНА: Он је био велика љубав Слободе Мићаловић - били су дуго заједно и ЛУДО ГА ЈЕ ВОЛЕЛА
ДУГА ВЕЗА ПРЕ ВОЈИНА: Он је био велика љубав Слободе Мићаловић - били су дуго заједно и ЛУДО ГА ЈЕ ВОЛЕЛА
ХОРОСКОП ЗА ЈЕСЕН - Јарац на СЕДМОМ НЕБУ, Рибе ЛУДО СРЕЋНЕ, а погледајте шта предвиђа за остале
ХОРОСКОП ЗА ЈЕСЕН - Јарац на СЕДМОМ НЕБУ, Рибе ЛУДО СРЕЋНЕ, а погледајте шта предвиђа за остале
Припрема:
На уљу пропржити секан лук, шаргарепу, па кад се пропржи додати пиринач, рендан кромпир, бели лук, мл. паприку, зачин со и све изједначити. Пунити паприке и затварати кришкама парадајза. Измешати воду парадајз и брашно и прелити паприке у ђувечу.
Додати мало уља и одозго на сваку паприку. Поклопити и пећи у рерни на 220 степени ц око 60 мин.
Сво поврће које остане ставите у шерпу налите водом и кувајте око пола сата. Додајте зачина, першуновог листа и ево сјајне чорбице... Пријатно!