СРПСКИ ДЕЛИКАТЕС! Бака данас дели рецепт за КИСЕЛИ КУПУС са РЕБАРЦИМА, засуците рукаве и направите уз њега и ПРОЈУ
06.11.2023.
07:36
Коментари (0)
Нема боље комбинације!
Зими, кисели купус спада у намирнице које су чест гост на нашој трпези. Нема домаћинства које у подруму нема бар једно мање буре овог деликатеса. Било да га једете у облику салате, сарми, подварка, кисели купус се добро слаже уз све.
Гурмани кажу да је најбољи скуван уз ребарца и проју, зато данас бака Јела доноси рецепт за овај српски деликатес.
Далеко ЗДРАВИЈЕ ОД КУПОВНОГ - Ево како да сами НАПРАВИТЕ јабуково сирће које ДЕТОКСИКУЈЕ организам
Далеко ЗДРАВИЈЕ ОД КУПОВНОГ - Ево како да сами НАПРАВИТЕ јабуково сирће које ДЕТОКСИКУЈЕ организам
РУЧАК готов за само 45 минута! ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ по рецепту наших бака - СТАРИНСКО јело које воле и деца и одрасли!
РУЧАК готов за само 45 минута! ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ по рецепту наших бака - СТАРИНСКО јело које воле и деца и одрасли!
Потребно је:
- 1 главица киселог купуса
- 1-2 свињске крменадле
- мало сувих ребара или нека сува коскица
- ловоров лист
- црвена и туцана паприка
- 1 пуна кашика масти
Припрема:
Исећи купус на крупне коцке. Половину наслагати у лонац, преко ставити крменадле и мало сувога, ловоров лист и млевену паприку. Покрити другим делом купуса, па опет ставити мелевену паприку и ловоров лист. Ставити велику касику масти и налити водом да огрезне. Кувати око 1,5 сат или сат у експрес лонцу.
Уз купус предлазем једну врућу проју.