Само за ПРАВЕ ГУРМАНЕ - Месо по рецепту Вере Матовић, најочније месо уз прилог који се одлично слаже
Иду новогодишни празници, ако чекате госте ово је идеално јело.
Певачица Вера Матовић је врсна куварица, што је и показала гостујући у емисији "Познати кувају" када је правила бифтек са шампињонима.
Јело није прилагођено посту који је у току, али ако не постите и очекујете госте можда је згодна прилика да направите баш овај оброк или сачувајте рецепт за Божић.
Састојци који су потребни за припрему овог јела су:
- Уље
- Бифтек
- Хлеб
- Шампињони (из тегле)
- Зачини по жељи (вегета, со)
- Свеж першун
- Бели лук
- Црни лук
- Брашно
- Пиринач
- Соја сос
Припрема:
Рецепт Вере Матовић за бифтек са шампињонима се припрема врло једноставно, а укус је феноменалан. Прво је потребно скувати пиринач и зачини га са свежим першуном, мало посолити и додати соја сос. Промешати и оставити да се мало прохлади.
Затим, загрејати уље у тигању, припремити бифтек, исећи га на комаде, посолити га, ређати у загрејано уље у тигању и запећи га са обе стране, а затим склонити из тигања.
У другом тигању загрејати уље и додати исецкан црни лук да се мало продинста и затим ставити шампињоне да се заједно са луком продинстају.
У тигањ у којем се пекао бифтек ставити исечен хлеб и врло кратко га запећи са једне и са друге стране.