Савршени италијански ГУЛАШ по рецепту Ане Бекуте - Најфинији комади меса и ТАЈНИ ЗАЧИН за укус у којем можете уживати СВАКИ ДАН
Уз овај савршени гулаш као прилог иду и макароне, палента, али и пире кромпир. Још данас испробајте ову рапсодију укуса по рецепту Ане Бекуте.
Срби воле јака и зачињена јела од меса, за чију припрему је, осим квалитетних састојака потребно и одређено кулинарско умеће.
Једно такво често се нађе на менију наше познате певачице Ане Бекуте, а она је једном приликом одлучила да и у јавности открије тајну савршеног гулаша који радо спрема својим укућанима.
Иако она води рачуна шта једе и труди се да јака јела не буду често на њеном менију не жели да својим укућанима ускрати могућност да у њима уживају
За припрему најлепших оброка Ана користи најквалитетније састојке, а у којим зачинима је тајна погледајте у наставку текста.
Састојци:
1 кг црног лука
2 шаргарепе
½ кг свињског меса од бута
1 коцка за супу
500 мл парадајз соса
300 гр млевеног меса јунећег
першун
мало бибера
1 коцка за супу
1 кашика брашна
1 шољица млека
Припрема:
Прво је потребно на мало уља пропржити црну лук који сте исецкали на коцкице. Потом се у њему динста свињско месо, које је најбоље исећи на коцкице и зачинити са мало бибера. Када се лук продинста у њега улити коцку за супу размућену у мало воде.
У другој шерпи на уљу мало продинстати млевену јунетину и коцку за супу. Када се продинста, налити парадајз сос и мало млека, оставити да се све лепо сједини и укрчка. За то време ће се свињско месо продинстати и њега је потребно сјединити са луком. На самом крају потребно је сјединити те две врсте меса у једној шерпи и додати шаргарепу.
Њој је потребно мало дуже да се укува па ће таман за то време вишак течности испарити. При крају како би се гулаш згуснуо направити запршку од мало млека и брашна. Да би укус био употпуњен додати свеж ситно исецкан першун. Све то сервирати уз неку тестенину, пиринач или пире кромпир.
Србија Данас/Glossy/Пренела: Ј.Ш.