Суво воће је ОБАВЕЗНО на трпези за БАДЊЕ ВЕЧЕ, а људи не знају да из њега вребају ОТРОВИ и бактерије - Једна врста убедљиво НАЈОПАСНИЈА
Ако често једете суво воће, добро запамтите - ако не урадите једну ствар, може да буде опасно за здравље!
Данас је Бадњи дан, дан уочи најрадоснијег хришћанског празника- Божића. Многи су већ увелико смислили како ће им изгледати божићна трпеза, а оно што је неизоставно на њој су свакако слаткиши.
Поред укусних колача, торти и обланди, саставни део трпезе је и суво воће.
Српски глумац је ОТАЦ ШЕСТОРО ДЕЦЕ - Супруга је млађа од њега ВИШЕ од 2 ДЕЦЕНИЈЕ и порађала се КОД КУЋЕ, па одмах обављала КУЋНЕ ПОСЛОВЕ
Прави ДОМАЋИН - Динча отишао у шуму по БАДЊАК, повео и СИНА па показао како одржава празничну ТРАДИЦИЈУ
Ако често једете суво воће, можда не знате да би га требало опрати пре конзумације. Купили сте га у здравој храни, па претпостављате да је здраво, зар не? Не увек, на њему се могу налазити прљавштина, па чак и микроорганизми који изазивају стомачне проблеме, а једна врста је најопаснија!
Суво воће требало би опрати пре конзумације, осим ако на паковању јасно не пише да је спремно за јело. Посебно ако сте суво воће купили у ринфузу, односно из неког великог паковања или чак кутије су вам "захватили" сто или двеста грама великом кашиком која се користи и за друге производе.
Зашто суво воће треба прати? Најпре, не знате како је сушено. Ако се налазило напољу, изложено природним елементима, могло је да задржи прашину, чак и остатке инсеката који су "трчкарали" по њему. У воћу које природно остане помало сочно изнутра, као што су суве кајсије или суве шљиве, влага потпомаже и развој бактерија или паразита који су се ту можда нашли.
Суво воће такође изгуби на волумену због сушења, кора му се збрчка, а у свим тим прегибима задржаће се још више прашине, прљавштине или микроорганизама.
Најсигурнији начин да оперете суво воће је да га поређате у плех тако да је у танком слоју, потом прелијете кључалом водом и оставите пар минута. Онда га добро оцедите и сада је безбедно за јело.
Србија Данас/Mondo.rs/Пренела: Ј.Шипчић