УПОЗОРЕЊЕ! Суво воће НИЈЕ толико ЗДРАВО, ево шта мораш да знаш уколико волиш ову посластицу!
Није истина да је калоричније од свежег, али постоји разлика.
Суво воће јесте једна од популарнијих, али и веома здравих зимских посластица. Одлично се кобинује са житарицама, а може да послужи и као ужина. Ипак, уколико га често конзумирате добро је да знате и да не смете претеривати са конзумацијом.
ВИТАМИНИ НЕ ПОМАЖУ! Став лекара ЗАПАЛИО ИНТЕРНЕТ, постоји ЈЕДАН НАЧИН да се ЗАШТИТИТЕ од ВИРУСА!
ВАЖНО У ДОБА КОРОНЕ: Ово су 5 могућих ЗНАКОВА да вам ОТКАЗУЈУ ПЛУЋА - Број 4 ће вас изненадити
Зашто није добро: Сушено воће је у основи свеже воће коме је одузета сва вода. Због уклоњене воде сваки комад воћа је знатно мањи, што значи да би морали да једемо много више сушеног ако желимо да постигнемо исти осећај ситости као са свежим.
Размислите на овај начин: У чашу можете да ставите много више сувог него свежег грожђа. А мит да суво воће садржи много више шећера од свежег услед дехидрације никако није тачан. Једноставно ћете конзумирати више воћног шећера из шољице сувог грожђа него из шоље свежег, јер много више сувог воћа може да стане у чашу.
Зашто јесте добро: То је и даље много здравија опција за ужину од чипса и чоколадних колачића. Здраве калорије и влакна одмах дају енергију, па спортисти често узимају суво воће за време тренинга. Укратко, ако суво воће једете умерено - препоручена порција је четврт шоље - и купите га без додатног шећера, бићете у прилично доброј форми