Укиселите ПАПРИКЕ за 10 минута БЕЗ КУВАЊА и конзерванса - Ова зимница ОБАВЕЗНО треба да се нађе у вашем шпајзу
Паприке су незаобилазне када се прави зимница, а могу да се спремају на безброј начина. Један од њих је и кисела паприка у тегли, која се савршено слаже уз свако јело, а једноставно се припрема.
Кисела паприка је један од омиљених додатака зимници у многим домаћинствима. Њена свежина и хрскавост доносе дашак лета чак и у најхладнијим данима. Овај рецепт је савршен за све који желе уживати у овом деликатесу, а да притом не користе конзервансе или не пролазе кроз дуготрајне процесе кувања. Припрема је једноставна, а резултат ће вас одушевити!
Потребни састојци:
- 3 кг црвене паприке
- 100 г соли
- 3 кашичице шећера
- 3 л воде
- 1 л алкохолног сирћета
- Бели лук по жељи
- Мало свежег першуна
- Бибер у зрну
Припрема:
Прво, оперите паприку и одстраните петељке. Можете је оставити целу или је преполовити, у зависности од ваших преференција. У великом лонцу помешајте воду, со и шећер, мешајући док се со и шећер не растворе потпуно. Затим додајте алкохолно сирће, стварајући основу за вашу саламуру.
У стерилизоване тегле сложите паприку, а ако волите јачи укус, додајте неколико ченова белог лука, мало свежег першуна и неколико зрна бибера. Прелијте тегле припремљеном саламурицом, водећи рачуна да паприка буде потпуно прекривена течношћу. Ако је потребно, додајте још мало воде.
Затворите тегле чврсто и оставите их на хладном и тамном месту да одстоје најмање 2-3 недеље пре него што их конзумирате. Током овог периода, паприка ће упити све укусе и постати права посластица.
Савети за чување
Редовно проверавајте тегле током маринирања. Ако приметите да је ниво течности опао, можете додати још саламуре. Чувајте у хладном и тамном месту како бисте продужили свежину.
Кисела паприка је савршена за сервирање уз различите оброке, од меса до салата. Ова брза и једноставна метода без кувања и конзерванса омогућава вам да уживате у домаћем укусу током целе зиме. Припремите је, уживајте у њеним чарима и делите са породицом и пријатељима!