Желиш ПИТУ ЗА ВЕЧЕРУ, а да се не гојиш? Може, али само на ОВАЈ начин - ово су цаке за сваки оброк!
Није на одмет знати...
Већина људи је свесна које су то здраве намирнице, али је веома оптерећујуће стално размишљати о томе да ли једемо како треба и ако не, да ли ћу се угојити у брзом временском периоду.
Да не бисте били стално оптерећени тиме, довољно је да знате ових неколико цака и смерница, које ће бити довољне да имате избалансирану исхрану.
Гинеколог открива: Ово СВАКИ МУШКАРАЦ мора да зна када је у питању СЕ*С, а ЖЕНЕ СЕ ПЛАШЕ ДА КАЖУ!
ИНДИ ЗАБРИНУЛА МАЈКУ?! Упутила јој ЈАВНО ОБЕЋАЊЕ - фотографија открива ПРАВИ РАЗЛОГ! (ФОТО)
ИЗВАДИЋЕ ЦЕЛУ ТИРОИДНУ ЖЛЕЗДУ: Инфлуенсерка објавила на Инстаграму да има РАК, па тек онда рекла породици!
На шта треба да обратите пажњу, када су у питању оброци, саветује вам нутриционисткиња Марија Ђурковић:
ДОРУЧАК
За припрему здравог доручка, не треба вам више од 15 минута, а ако га прескочите - следи преједање. Добар доручак је онај који одређује довољно енергије за дневне обавезе.
То могу бити јаја на разне начине, сендвич у интегралној кифли са пилећим прсима, хумусом, поврћем... Палента, овсена каша са воћем итд.
РУЧАК
Начин припреме ручка је најважнији! Никако пржено и поховано, него кувано, печено у рерни, гриловано... Уз сваки ручак једите салату, да бисте се брже заситили, а пожељно је убацити и тањир супе или потажа пре главног јела.
Сва домаћа јела припремљена са мање масноће: пуњена паприка, пасуљ без меса, пилав, грашак, риба, интегрална паста...
УЖИНА
Добра ужина је она која комбинује воће са изворима масти и/или протеина. Ужина може бити и нека посластица, али увек гледајте да изаберете и неку здравију опцију.
Грчки јогурт шољица бобичастог воћа, црна чоколада воћка, чиа пудинг, рендана јабука цимет кашика млевених ораха...
ВЕЧЕРА
Не морате да избегавате УХ за вечеру, битно је само да последњи оброк у дану буде лако пробављив. Време када би требало да вечерате, не постоји, само немојте јести пред одлазак у кревет, него 1-3 сата раније.
Салата са пилетином или туњевином или куваним јајима двопек, пита од хељдиних кора са сиром, јаја, млади сир гриловано поврће...