Ево колико дуго јаја, месо, саламу и виршле смете да држите у фружидеру
Јаја постају покварена после 5 дана стајања у фрижидеру, док пилетину можете држати у замрзивачу и до годину дана.
Навикли сте да шта год од намирница купите, одмах одложите у фрижидер или замрзивач, а нисте свесни колико је то заправо штетно. Верујете да ћете им тако одржати век, а да се њихов квалитет неће нарушити. Ал не надајте да ће то отрајати дуго. Врло брзо може доћи до кварења.
Одређене намирнице имају одређени временски период стајања у фрижидеру. Погледајте.
Салате од туњевине, са јајима и тестенином су одлчне када су хладне, али у фрижидеру могу бти само између три до пет дана. Не смете их никако замрзавати, јер ћете у том случају бити изложени салмонели.
Отворено паковање виршли може стајати само један дан, а могу се и замрзнути. У том случају могу трајати и до 2 месеца. Неотворено паковање у фрижидеру може да стоји 2 недеље, а у замрзивачу такође до 2 месеца.
Саламе које нису запаковане, можете држати у фрижидеру три до пет дана. Ако их замрзнете могу стајати и до 2 месеца. Запакована салама у замрзивачу може трајати као и паковање виршли - 2 месеца.
Један од највећих српских симбола, сланина, у фрижидеру може издржати недељу дана, а у замрзивачу месец дана.
Без обзира о којој врсти меса је реч, у фрижидеру може стајати до два дана. У случају да га замрзнете, може трајати 3 до 4 месеца.
Пилетина је изузетак, јер њу у фрижидеру можете чувати до два дана, а ако је замрзнете, она може одстојати и до годину дана. Ако замрзнете комаде попут батака или крилаца, саветује се да их искористите током наредних 9 месеци.
Није препоручљиво да једете супу, ако је претходно стајала више од 4 дана у фрижидеру. У случају да их замрзнете, можете их чувати и до 4 месеца. Јаја могу одстојати у фрижидеру и до 5 дана. Немојте их никако замравати.