ЈЕДИМО ДОМАЋЕ: Направи сам своју сардину
Не морате више да једете из конзерве, јер ћете ускоро научити како да сами припремите домаћу сардину коју можете да спакујете и да је поједете и касније. За све љубитеље рибе и домаће хране!
Потребно је:
- 1,5кг замрзнуте сардине
- 3 кашичице сувог зачина
- 2-3 ловрова листа
- 10 зрна бибера
- 450мл уља
Припрема:
Очистите сардину и одсеците главу. Опрати и сложити у суд начије дно смо претходно ставили дрвене штапиће од сладоледа (или нешто слично) да риба не би загорела. Слажемо сардину, а затим стављамо зачин, бибер и ловров лист, а тако наизменично радимо све док се сва сардина не сложи. Прелити уљем и ставити да се кува. Када прокључа, на лаганој температури крчкамо још 5-6 сати, а затим охладимо и сложимо у теглице.
Напомена: Уколико нисте љубитељ сардине, на исти начин можете припремити и неку другу мању рибу, попут папалине, беле рибе, мањих шиштаваца итд.
Прочитајте и: