Ова храна је на лошем гласу, а требало би да је једемо
Престаните да се устручавате од намирница које су наизглед лоше по ваше здравље.
Нутриционисткиња Сара Фавер је за Daily Mail рекла да су се годинама уважавала мишљења да је масна храна попут жуманца, млека или маслаца лоша за организам, па смо глобално окренули прерађеној храни, за коју се касније доказало да је још штетнија.
- Једноставно је - једите необрађене намирнице у изворном облику - објашњава Сара и додаје да сама храна не дебља, већ додаци у њој као што је шећер.
Кромпир
Скробна храна се најчешће налази на оптуженичкој клупи, јер повећава количину шећера у крви, али кромпир је изузетак. Један средње величине вам даје до 50 одсто дневне потребе витамина Ц, 30 одсто витамина Б6 и 25 одсто калијума. Кромпир је богат калцијумом, магнезијумом, фосфором, витамином Б и цинком. Млади кромпири имају нижи гликемијски индекс, што значи да вас не могу угојити.
Јаја
Избегавате чувени сеоски доручак (јаја и сланина) јер вам повећава ниво лошег холестерола. Међутим, беспотребно је, јер су јаја врло храњива, дајући вам већи осећај ситости него остале намирнице, које обично једемо за доручак (производи од белог брашна).
Прочитајте и:
- РЕЦИТЕ ЗБОГОМ САЛУ НА СТОМАКУ: За 3 дана 5 кг мање!
- ПОСТАЛА ЈЕ КОСТ И КОЖА, ПОЛУЋЕЛАВА И БЕЗ ЗУБА: Исповест девојке са анорексијом и булимијом
- ПА ВИ ЗАСПИТЕ ПИЈАНИ НА ЈАКОЈ ХЛАДНОЋИ: Девојка умало изгубила прсте (ФОТО)
- (НЕ)СТВАРНИ НАПИТАК: Након пет дана, три килограма мање!
- Шта се дешава кад помешате мало соли и шећера пред спавање?