Ове намирнице једете на погрешан начин
Разноразно воће треба да се једе презрело, јер се тада у њима распадају хлорофили, па они садрже више активних антиоксиданата.
Намирнице губе своје витамине приликом спремања. Међутим, штетне грешке се јављају приликом погрешног комбиновања разних намирница. Било како било, постоји могућност да останете ускраћени добрих витамина из оброка које уносите, и то све сопственом грешком.
Приликом одабира белог кромпира (код нас познатији као млади кромпир) за припремање пиреа или помфрита, добијате мање здравих нутријената него да сте се одлучили за његову црвену варијанту. Научници тврде да је црвени кромпир заслужан за смањење крвног притиска, као и ризика од малигних болести, преноси Huffington Пост.
Доласком хладнијег периода, све више уживамо у домаћим супама. Приликом спремања, навикли сте да шаргарепу очистите и осечете на кружиће, али здравије би било ако је само очистите и у једном комаду ставите у супу, јер се тако чува већа количина витамина и минерала. Студије су такође показале да је кувана шаргарепа здравија од сирове, јер се њени каротеноиди лакше апсорбују у организам.
Јабуке и крушке треба да једете презреле, јер се тада у њима распадају хлорофили, па зато они и садрже више активних антиоксиданата.
Спремање чаја на британски начин је веома штетно, јер додавање млека у чај одузима неке од кардиоваскуларних добробити напитка. Међутим, стављање меда и лимуна у врео чај, такође је велика грешка, јер висока температура убија витамин Ц и антиоксидансе. У случају да не волите чај без поменутих додатака, онда их стављајте док је чај млак.