СПОЈИТЕ ТЕСТО И МЕСО: Направите бурек са пилетином!
31.03.2015.
10:54
Коментари (0)
Лаган, здрав и шармантан специјалитет у потпуности ће завладати вашом трпезом.
Потребно:
- 6 дебелих кора за питу
- 1 кафена кашичица мешавине зачина
- 1 супена кашика маслиновог уља
- 2 кафене кашичице алеве паприке
- 1 кафена кашичица соли
- 1 кафена кашичица бибера
- 200г печурака (препорука: шампињони)
- 2 јајета
- 60г шаргарепе
- 600г пилећег филеа
- 200мл уља за пржење
Припрема:
Пробајте и рижото са пилетином и спанаћем!
Пилетину кувати бар 20 минута. Печурке ситно исецкати и динсати на маслиновом уљу. У чинији промешати ситно исецкану охлађену пилетину, печурке, рендану шаргарепу, јаја, мешавину зачина, бибе, со и алеву. Коре за питу исеците у облику правоугаоника (из једне коре треба добити 4 правоуганика), па на сваки ставите 1-2 кафене кашичице фила и савијте. Буреке пржите у врућем уљу.