СУЛУДА КОМБИНАЦИЈА: Супа са палачинкама
Иако можда на први поглед ово делује необично, микс ових специјалитета је савршен!
Потребно:
- 1кг говедине
- 1 црни лук, исечен на пола
- 1 каранфилић
- 1 лист ловора
- парче целера
- 2 шаргарепе
- 1 супена кашика соли
- 2 литра вруће воде
- 200г брашна
- 3 јајета
- 500мл млека
- 1 супена кашика уља
- 2 супене кашике ситно сецканог влашца
- со
Припрема:
Скувајте и гулаш!
Испрати говедину под хладном водом, па је ставити у велики лонац са луком, каранфилићем, ловором, целером, шаргарепом и сољу. Прелити врућом водом и ставити да проври на јакој ватри, па смањити ватру и оставити да ври наредна 2 сата, уз повремено скидање пене са површине супе. Процедити бујон и зачинити сољу и бибером.
Брашно просејати у велику чинију па у средини направити рупу. Додати јаја, млеко и зачине по жељи, па мутити миксером. Смесу оставити пола сата да ″одмори″. Угрејати уље у тигању на средње јакој ватри, па правити палачинке од ове масе. Сваку уролати и сећи на танке шните, па убацивати у супу.
Сервирати одмах, уз сецкани влашац.