Да ли знате? Колико дуго БЕЛИ ЛУК стварно може да траје и како знати када се покварио?
Ево одговора.
Прво је важно знати да је бели лук који купујете у продавницама сушени бели лук, што значи да се осушио како би се љуска смањила и створила баријеру која ће га штити од влаге.
МНОГИМА НЕ БИ ПАЛО НА ПАМЕТ! Ако пијете кафу скувану НЕКОЛИКО САТИ РАНИЈЕ будите обазриви због ОВИХ ствари
Ако хоћете да живите дуго и да будете здрави: У домаћу кафу додајте ово! (РЕЦЕПТ)
ЈЕДНО ЈАЈЕ И ЉУТЕ ПАПРИЧИЦЕ КОНТРОЛИШУ ШЕЋЕР У КРВИ! Једите их овако неколико дана и ПРЕПОРОДИЋЕТЕ СЕ! (РЕЦЕПТ)
Постоји једна намирница која се налази у готово сваком домаћинству и често се користи у кухињи, без обзира на сезону или годишње доба, а то је бели лук. Али знате ли колико га заправо дуго можете држати, а да се не поквари и како га сачувати да бисте продужили његов век трајања? На ова питања одговорила је стручњак за храну Вен-Јај Јинг.
Прво је важно знати да је бели лук који купујете у продавницама сушени бели лук, што значи да се осушио како би се љуска смањила и створила баријеру која ће га штити од оштећења од влаге. - Сушени бели лук трајаће пет до шест месеци, ако се правилно складишти - објашњава Јинг.
Захваљујући љусци белог лука, он се сам одржава и чува унутрашњост, па је најбоље да га оставите ако желите да потраје.
- Најбољи начин чувања белог лука је да га чувате целог, без љуштења или одвајања ченова. Кад одвојите чен од остатка главице, смањује се рок трајања, а кад га огулите, значајно смањујете тај рок на само неколико дана - тврди Јинг.
- Бели лук држим у делу фрижидера где је мања влага. Ако видим кондензацију у фрижидеру, обавезно га обришем сувим папирним убрусом - открива Јинг.
Као и друго поврће, можете се окренути методама кисељења или замрзивачу како бисте продужили рок трајања. - Ако га код куће имате у великој количини, пре него што омекша, можете га сачувати тако што чете да га укиселите или замрзнете - каже Јинг.
- Постоји неколико показатеља који сугеришу да је луку прошао рок трајања. Тамне мрље и промена боје су лоше вести, као и мекоћа главице. Шта је са оним зеленим клицама које изгледају као да се појављују ниоткуда? Они су знак да се лук почео кварити - тврди Јинг.
ШПАНСКА ПОСЛАСТИЦА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Направите ћуросе: Заљубићете се на први залогај (РЕЦЕПТ)