ПОГРЕШНО ПРИПРЕМАШ ГРАШАК! Овај САСТОЈАК је потребан за НАЈУКУСНИЈУ варијанту!
Укућани ће се одушевити!
Ако желите да задивите укућане стандардним ручком на кашику-грашком-онда обавезно додајте тајни састојак који овом јелу даје посебан шмек, а то је супа припремљена са мирођијом.
КИСЕЛИ КУПУС КАО ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ! Савршени РЕЦЕПТ за ПРИПРЕМУ, а постоји само ЈЕДАН ТРИК!
ПАСУЉ ЈЕ ПУН ПРОТЕИНА И ОДЛИЧАН ЗА ДИЈЕТЕ! Ево како да га ПРИПРЕМИТЕ и СПРЕЧИТЕ осећај надутости!
Састојци:
- 500 г грашка
- 500 г свињског меса (може и пилетина)
- 1 црни лук
- 1 празилк (по жељи)
- 1 шаргарепа
- 1 кромпир
- 3 чена белог лука
- 1 кесица инстант крем чорбе од грашка
- суви биљни зачин, бибер
- 1 кашичица слатке млевене паприке
- мало мирођије
- 2 кашике кечапа
- 1 касицица сувог влашца (по жељи)
Припрема:
Пропржите исецкан црни лук и празилук (посолите). Додајте месо исецкано на коцкице. Зачините са сувим биљним зачином, бибером и слатком млевеном паприком. Ако желите можете да додате и туцану љуту паприку и влашац. Када се месо мало упржило, додајте ситно сецкан кромпир, шаргарепу и бели лук. Промешајте, па додајте грашак и опет промешајте. Додајте мало мирођије, мало кечапа и налијте са водом. Поклопите и кувајте на тихој ватри. Направите супу са топлом водом и додајте мало мирођије, па и њу налијте у грашак. Кувајте неких 30-45 минута (процените сами).