СПРЕМНИ ЗА УСКРС: Уз помоћ овог трика ОЉУШТИТЕ ЈАЈА за трен ока - чува време и ЖИВЦЕ
Јаја су укусна и здрава, али гуљење често нам задаје муке. Ако их волите тврдо куване, можда се и ви борите са овим проблемом
Каже се да у животу нема случајности. По нашем мишљењу, понекад и има.
Ево која јаја се могу брзо и лако ољуштити, а са којима ћете се морати мало помучити.
ЛОШЕ ВЕСТИ! Очекујте ПРОБЛЕМЕ са финансијама, везу са ЗАУЗЕТОМ ОСОБОМ, неспоразуме - астролог објашњава ЗАШТО
Овај ВИРУС тренутно НАЈВИШЕ БРИНЕ СРБЕ? Погађа све људе, лако се преноси, а заразни сте и након оздрављења
Можда звучи чудно, али проблем са гуљењем љуске је ... свежина јајета. Мало људи зна да што је јаје свежије, то ће бити теже огулити га. Ако прође лако, значи да имамо посла са мало старијим.
То, наравно, не значи да једете јаја која су много стара. Али понекад је добро оставити их да одстоје неколико дана пре кувања. Ово ће вам уштедети много времена и живаца.
У веома свежим јајима опна се чврсто држи протеина, често заједно са њом кидамо комадиће јајета. Што је јаје старије, то се лакше гули. То има везе са пХ вредношћу. У свежим јајима оне су ниже и повећавају се са приближавањем рока употребе.