БЕЗ КОНЗЕРВАНСА, А ОПСТАЈУ И ДО ТРИ ГОДИНЕ: Припремите паприке пуњене парадајзом по бакином рецепту
Ево како да их конзервирате.
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за зимницу, односно паприке које можете користити наредне две године, а не садрже конзерванс.
КРАЉИЦА ЛЕКОВИТИХ БИЉАКА: Јача срчани мишић, ублажава дијабетес, темељно чисти организам
Овај НАПИТАК смањује КИСЕЛОСТ ОРГАНИЗМА: Одлична је БАЗА за почетак дана, ризница ЗДРАВЉА у ЧАШИ
Потребно је:
- 2 кр парадајза
- 1,5 кашичица соли
- 1.5 кашичица шећера
- мало листића босиљка
- мало бибера у зрну
- ловоров лист
- 2 тегле од 750 гр са новим затварачем
Припрема:
Парадајз ( чери већи) опрати па засећи врхове у облику крстића. У шерпу сипати воду па кад прокључа спустити парадајз колико стане, пустити да ври минут па вадити у хладну воду. Скинути љускицу и удстранити дршку оштрим ножем у дубину.
На парадајз сипати со и шећер па лагано измешати рукама. Тегле добро опрати, стерилисати на 100 степени Ц па пунити са парадајзом не сасвим до врха. У средину ставити листове босиљка, бибер и ловоров лист . Притиснути да парадајз пусти сок. Затворити добро. Ставити у хладну рерну окренути на 90 степени Ц, а тајмер ставити на 90 минута такође.
Може и на 100 степени слободно тегле неће да пукну. Оставити да рерна искључи и пустити тегле да преноће и тек ујутру их извадити кад се охладе. Поклопци тегли ће мало улегнути што је знак да је ваздух истеран и да је пастеризација успела.
Овако спремљен парадајз може стајати 2-3 године. Надам се да је све било јасно и да ће те направити ову зимицу на здрав начин без конзерванса и моћи ће вам и деца јести. ..