НАЈБОЉИ рецепт за домаћу паштету - након што је пробате, никада више нећете појести куповну
Паштета је један од производа на којима су расле генерације наших старијих, те је неизоставан део сваког фрижидера у нашој земљи.
Уместо да купујете намазе у чији састав нисте потпуно сигурни, боље је да је сами код куће направите. Паштету многи воле и често се купује, а можете да је направите од састојака које генерално увек имате у сопственом дому.
Припрема је врло једноставна, а укус фантастичан. Ово је рецепт за пилећу паштету којој нико неће моћи да одоли.
Састојци:
- 350 г пилетине (било који део)
- 1 црни лук
- 2 кашике сенфа
- со, бибер, бели лук у праху, љута паприка
- 3 кашике маслиновог уља
- 100 мл бујона
Месо скувајте или испеците. Ако сте изабрали бело месо ништа не морате да радите, а ако сте изабрали неки други део меса скините кости и кожу. Месо ставите у блендер, па додајте сецкани лук који сте претходно пропржили. Посолите и побиберите. Затим у блендер сипајте бујон, уље, зачине и сенф. Све добро изблендирајте и ставите у стаклену посуду. Паштету можете да држите у фрижидеру до 5 дана.
Србија Данас/stvarukusa.mondo.rs/С.Б/Пренела С.С.