Туршијске ПАПРИКЕ пуњене КИСЕЛИМ КУПУСОМ су најукуснија зимница - Без конзерванса и сирћета, савшено киселе и здраве
Време је за припрему зимнице. Ако волите кисели купус, испробајте овај рецепт где туршијске паприке пунимо рибанцем - савршенство
Уколико волите кисели купус и радо га спремате за зимницу сваке године, испробајте и паприке пуњене рибаним купусом - сигурно ће вам се допасти:
Састојци:
3-4 кг купуса
5-6 кг жутих паприка
5 л воде
150 г соли.
Припрема:
Скинути први слој лиски са купуса, обрезати корење и опрати га, па изрендати у већу тепсију. Паприке очистити од петељки и семенки, опрати их па их поређати на тањир обложен памучном крпом да се лепо осуше. Купус пребацити у ванглу, па постепено солити са две супене кашике соли и рукама мешати да со дође свуда. Оставити да стоји око сат времена.
Суве паприке изнутра помало посолити, поређати у тепсију и ставити да и оне стоје око сат времена.
У 5 л воде растворити 150 г соли и мешати док се со потпуно не истопи. Паприке до врха пунити купусом и ређати у пластичну посуду. Ако вам је остало мало купуса, поређајте га преко и између паприка. Затим прелити сланом водом, коју сте претходно промешали.
Одозго поклопити тањиром, притиснути и оставити да стоји 15 дана. Након тога зимница је спремна за конзумирање.
Србија Данас/Стил/Пренела Ј.Ш.