12 КИЛОГРАМА ЗА 3 МЕСЕЦА! Ово је КОМПЛЕТАН план ИСХРАНЕ Ане Бекуте, ЕВО како се сада ХРАНИ!
Каже да се осећа много боље!
Певачица Ана Бекута успела да смрша, за три месеца изгубила 12 килограма. Ако и ви желите да смршате као Бекута, ово је њен јеловник.
Магнезијум дијета за дуговечност: Спречите рану и изненадну смрт
Право чудо: Ставите парадајз на проширене вене и видите шта ће се десити
ДАН 1 Доручак: мусли. Потребно је: 30 г овсених пахуљица, 250 мл јогурта или млека (Ана због алергије не користи млечне производе са лактозом), 2 комада сувих кајсија, 50 г банане, 100 г вишњи. Припрема: исецкати воће, ставити у чинију, прелити млеком или јогуртом. Јести одмах или сачекати 10 минута.
Ужина: 200 г бобичастог воћа, 20 г бадема.
Ручак: пилетина са келерабом. Потребно је: 150 г пилећег белог меса, 1 келераба, чен белог лука, ¼ везе мирођије, 3 кашике маслиновог уља, бибер, куркума. Припрема: келерабу очистити и исецкати на коцкице. Ставити у шерпу са посољеном водом и кувати око 10 минута док не омекне. У међувремену загрејати тигањ и у две кашике масиновог уља испећи филе исечен на коцкице или шните. Затим у оцеђену келерабу додати месо, исецкан бели лук, бибер, кукуркуму мирођију и још једну кашику маслиновог уља. Поклопити шерпу и вратити на ринглу још неколико минута , промешати како би се укуси измешали.
Вечера: крем супа од кукуруза и 2 ражана двопека. Потребно је: кашика маслиновог уља, комад празилука или белог лука, 100 г кромпира, 100 г кукуруза шећерца, 300 мл бистре супе од поврћа, 4 кашике павлаке, црни бибер, мало влашца за декорацију, Припрема: загрејте уље, пропржите празилук и бели лук. Додајте кукуруз, кромпир, коцку за супу и 300 мл воде. Довести до кључања. Смањите топлоту и кувајте, уз повремено мешање, 30 минута или док кромпир не омекне. Изблендирајте, па додајте павлаку.
ДАН 2 Доручак: парфе од јогурта са боровницама и овсеним пахуљицама. Потребно је: ¾ шоље (170 г) јогурта, шоља (150 г) замрзнутих боровница, 30 г шоље овсених пахуљица, ¼ кашичица цимета, мало стевије (по жељи). Припрема: састојке сипати у чинију и добро промешати. Засладити циметом и стевијом.
Ужина: неколико колутова ананаса.
Ручак: 200 г динстана бораније и 150 г испеченог пилећег белог меса. За боранију је потребно: 200 г бораније, пола главице црног лука, неколико ченова белог лука, 1 парадајз, мало млевеног бибера, вегете, млевене црвене паприке, соде бикарбоне и маслиновог уља, першун за декорацију. Припрема: боранију опрати и оцедити. Загрејати уље и ставити лук да се динста 10 минута. На лук ставити целу боранију и парадајз који је претходно ољуштен и исецкан на ситне коцкее. Посуду поклопити и на ланганој ватри динстати пола сата. Посути са мало соде бикарбоне. Кад боранија омекша, додати исецкан бели лук, млевени бибер, вегету и црвену млевену паприку. Наставити динстати на лаганој ватри 20 - 30 минута уз повремено мешање. Декорисати са мало першуна.
Ужина: 2 кивија, 20 г бадема, шоља јогурта.
Вечера: потаж од бундеве и шаргарепе и 3 ражана двопека. За две порције је потребно: 1/2 празилука, кашика маслиновог уља, 1/4 шоље целера, чен белог лука, 2 средње шаргарепе, шоља микса бундеве и шаргарепе (или поврћа по избору), 2 шоље супе од поврћа (коцка), бибер, 3 кашике киселе павлаке, чаша воде. Припрема: загрејте уље у лонцу на средње високој температури. Додајте празилук и целер, пропржите 4 минута или док поврће не омекша. Додајте бели лук, припремајте све заједно минут. Додајте исецкану шаргарепу и поврће по избору (броколи, спанаћ, карфиол, бундеву, грашак, црвену паприку). Додајте бујон и воду, када прокључа смањите топлоту, поклопите посуду и кувајте 20 минута или док се поврће не скува. Готов потаж изблендирајте (у више тура). Додајте црни бибер. Украсите павлаком (ако не постите или када нисте на посту) и свежим биљем по вашем избору.
ДАН 3 Доручак: чиа пудинг са боровницом и кокосом. Потребно је: 3 супене кашике (30 г) чиа семенки, 3 супене кашике (30 г) овсених пахуљица, ½ шоље (120 мл) бадемовог или крављег млека, супена кашика (5 г) љуспица кокоса, ½ шоље (115 г) замрзнутих боровница и стевија по жељи. Припрема: помешати пахуљице, чиа семенке и млеко, ставити да одстоје 10 минута, па додати боровнице, кокос и стевију.
Ужина: 2 кивија.
Ручак: ћуспајз од шаргарепе. Потребно је (за више особа): кг шаргарепе, већа главица црног лука, 4-5 чена белог лука, маслиново уље, кашика брашна, лимун, бибер, везица першуна. Припрема: на загрејаном уљу пропржити ситно исецкану главицу црног лука, додати очишћену и на танке колутове исечену шаргарепу, побиберити. Динстати уз повремено додавање малих количина топле воде, док шаргарепа не буде мекана. Додати ситно исецкан бели лук и брашно, промешати и додати још мало воде. Исецкати першунов лист, исцедити сок од лимуна и додати у ћушпајз. Јести топло.
Ужина: 2 кивија, 20 г бадема.
Вечера: 2 порције потажа од карфиола и броколија. Потребно је: пола главице карфиола, пола главице броколија, 4 шаргарепе, главица црног лука, 3 чена белог лука, везица першуновог лишћа, дл павлаке, маслиново уље, вегета, бибер. Припрема: опрати карфиол и броколи и раздвојити га на цветове. Шаргарепу очистити и исећи је на штанглице. Ставити карфиол, броколи и шаргарепу да се кувају у води. Кад се скувају, извадити неколико цветова броколија и карфиола, неколико штангли шаргарепе и ставити у блендер. Лук исецкати и пропржити на маслиновом уљу. Убацити у блендер и лук заједно са уљем и све заједно изблендирати. Када је готово, вратити у чорбу и оставити још неколико минута да се кува. Пред крај зачинити по укусу, убацити першун и павлаку.
ДАН 4 Доручак: овсена каша са воћем и језграстим воћем.
Потребно је: 30 г овсених пахуљица, ⅔ шоље (150 мл) воде, ¼ јабуке, 2 супене кашике (18 г) микса сувог грожђа и ораха/бадема. Припрема: скувати пахуљице, па додати исецкану јабуку и орахе, бадеме.
Ужина: 2 кивија, 20 г бадема, шоља јогурта.
Ручак: зимска салата и 200 г грилованог пилећег белог меса. Потребно је: 2/3 шоље броколија, 2/3 шоље карфиола, 20 мл воде, 15 мл лимуновог сока, бели лук у праху, оригано, прстохват шећера, бибер, 15 г маслина без коштица, 2 сушена парадајза. Припрема: кратко прокувати броколи и карфиол док не омекне па оцедити. У већој чинији помешати лимунов сок, уље, бели лук у праху, оригано, шећер и бибер. Додати поврће у чинију па све промешати. Ставити у фрижидер и оставити да се укуси помешају 20 минута уз повремено мешање. Непосредно пре јела додати парадајз и маслине.
Ужина: киви, 20 г бадема, шоља јогурта.
Вечера: 2 порције потажа од тиквица. и 3 ражана двопека.
Потребно је (за више особа): 500 г (2-3 комада свеже тиквице са кором), главица црног лука, 2 кашике маслиновог уља, кашика путера, кашика брашна, 250 мл млека, 250 мл воде, свежа или сува мирођија, кашичица бибера. Припрема: очистити лук, испрати га под водом и ситно исећи. Оштром четком или оштрим, чистим, кухињским сунђером истрљати тиквице и добро испрати под водом. Исећи их заједно с кором на крупније комаде. Било би пожељно да тиквице немају велике семенке, а уколико их имају - одстранити. У шерпи на тихој ватри загрејати маслиново уље, па додати исецкан лук и пржити (уз мешање) неколико минута. Додати исечене тиквице, бибер и сушену мирођију. Ако имате свежу мирођију, додајте је на самом крају кувања. Поклопити шерпу, па динстати тиквице 10 минута. Оне ће пустити своје сокове и динстаће се у њима. Додати кашику путера и кашику брашна. Промешати, па додати млеко и воду. С обзиром да ће брашно згуснути чорбу и хватаће се за дно шерпе, потребно је често мешати. Кувати десетак минута на тихој ватри, па склонити чорбу с рингле. Штапним миксером је измиксати.
ДАН 5 Доручак: мусли. Потребно је: 30 г овсених пахуљица, 250 мл млека или јогурта, 2 комада сувих кајсија, 50 г банане, 100 г вишњи. Припрема: убацити састојке у чинију и добро промешати.
Ужина: 2 кивија и 20 г бадема.
Ручак: пилетина са купусом. Потребно је: 150 г меса, ½ кашике маслиновог уља, 20 г сланине (меснате), 20 г празилука, 150 г купуса, бибер. Припрема: испећи месо на маслиновом уљу, пропржити сланину да буде хрскава, додати лук, пропржити па додати и исецкан купус (prethodno благо издинстан). Све заједно оставити у тигању (на ватри) још 10 минута, зачинити.
Ужина: краставац.
Вечера: 2 порције потажа од спанаћа. Потребно је (за више особа): 500 г спанаћа, главица црног лука, 2 чена белог лука, кашика маслаца, 3/4 л супе од коцкице, 125 г киселе павлаке, бибер, мало неутралне павлаке Припрема: опран и очишћен спанаћ ситно исецкајте. И бели лук ситно исецкајте, а црни лук изрендајте, па пропржите на маслацу. У тигањ додајте спанаћ, па налијте супом од коцке. Пустите да чорба проври, по укусу побиберите, а кад се чорба прохлади, додајте павлаку. Пре него што ставите павлаку, чорбу измиксујте у блендеру или штапним миксером.
Од зачина Ана користи само бибер и куркуму.
МУЋКАЊЕ УЉА У УСТИМА! Ево шта се ДОГАЂА када ово радимо и шта о томе КАЖУ ЛЕКАРИ!
САМОПРЕГЛЕД! Погледај у своје РУКЕ и одмах ћеш знати какво је твоје ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ!
ЕЛИМИНИШЕ МИГРЕНУ! Уколико те ЧЕСТО БОЛИ ГЛАВА, уврсти ОВУ ЖИТАРИЦУ у редовну исхрану!
ОДЛИЧНА ЗА ЈЕТРУ И ДЕТОКСИКАЦИЈУ: Ова намирница је ПРАВА витаминска бомба, а уз њу ХОЛЕСТЕРОЛ нестаје!
Ово је кључни симптом рака дебелог црева који милиони игноришу: Обратите се лекару на време