Ове намирнице НИКАКО НЕ ПОДГРЕВАЈТЕ, јер постају ТОКСИЧНЕ!
Неке од ваших омиљених јела се можда налазе на овој листи зато је добро прочитајте!
Брз и ужурбан живот чини скоро немогућим да сваки дан правите ручак чим се вратите са посла. Зато смо приморани да припремимо храну неколико дана унапред, па да је после подгревамо. У овом практичном приступу нема ничег лошег, само треба да избегавате намирнице које поновним загревањем постају токсичне.
Јаја
Када се употребе у јелу, јаја постају високоризична намирница због тога што се брзо кваре, а поновно загревање чини их врло токсичним. Ово се односи на јела са куваним или печеним јајима, попут ролата од млевеног месом са јајима или мусаке.
УСКРС ЈЕ ИЗА УГЛА! 10 предлога како да украсите јаја за Васкрс нађите ОВДЕ!
Целер
Можда нисте знали да целер обавезно треба да извадите из супе када је скувате. Он садржи нитрате који подгревањем постају изузетно штетни.
Спанаћ
Спанаћ је биљка која садржи нитрате. Подгревањем спанаћа, нитрати прелазе у нитрите, који су потенцијлно канцерогени. Зато је најбоље да га поједете одмах по спремању или ако вам остане вишак, да га конзумирате хладног.
Пробајте прави пролећни укус: рижото са пилетином и спанаћем. Рецепт ћете наћи ОВДЕ.
Печурке
Ако припремите печурке за више дана, ни не помишљајте да их поново загревате. Код подгревања печурака долази до промене у саставу протеина, па могу да изазову разне пробавне проблеме, а губе своје здравствене предности. Ово посебно важи за рижото, чорбице или сосеве које садрже ову намирницу. Тако да ако планирате да их једете и други дан, конзумирајте их хладне, а ако желите да их ставите на пицу, поспите их по њој тек када она буде готова.
Како да направите савршене пикантне тарталете са печуркама сазнајте ОВДЕ.
Пилетина
И код погревања овог меса долази до промене састава протеина. Зато је најбоље да га једете хладно, евентуално можете да га загревате дуже, на нижој температури. Пилећи филе је укусан и када се не подгрева, па је можда најбоља варијанта за "ручак за два дана".
Пробајте пилетину на грчки начин, а како да је спремите, сазнајте ОВДЕ!
Кромпир
Ова високонутритивна намирница при поновном загрејавању постаје токсичан и губи већину својих својстава. Најбоље је да га једете чим га спремите, а највише бенефиција има кад је хладан - у њему тада има највећи проценат скроба који ће вас дуго држати ситим.
Да ли сте знали да је кора од кромпира корисна? Зашто је то тако, сазнајте ОВДЕ
Прочитајте и: